Webtárna - Tündérkert - Pereces

média/blog, fotó, videó és építészet

Tündérkert műhelyek

A Bányász Kulturális Egyesület szervezésében, az Észak-Keleti Átjáró Kulturális Egyesület közreműködésével indul el Perecesen a Tündérkert-projekt. Az elnevezés fotós, videós és blogos, valamint építészeti témájú műhelyeket takar, amikre miskolci középiskolásokat toboroztunk. Kapcsolat: www.bke-miskolcpereces.hu www.atjarokhe.hu Pereces, Bollóalja u. 160. atjarok@gmail.com

Szerzők

Indafotó képek

Indavideó

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Légpuskával Perecesen

2013.07.24. - wmitty Szólj hozzá!

Első interjúnkat készítettük el ezen a szerdán: Laura és Ágota. Ketten kérdezgettük a környék jó ismerőjét, a tábor helyszínéül szolgáló BKE Közösségi Ház munkatársát.

Stankóczi Attilával beszélgettünk, akit életéről, pályafutásáról és egyéb dolgokról kérdeztünk, a perecesi Tündérkert projekt keretein belül.

Webtárna: Mesélnél nekünk Perecesről?

interju2.jpgStankóczi Attila: Pereces egy bányaváros. Több egykori bányaakna is található itt, mint például a Baross- és az Újakna. Az elsőnek említett bánya termelését az első világháború után csökkentették, míg a másikét 1942-ben le is állították. A városrészben régebben két iskola is üzemelt, most már viszont csak egy. Később, 1950-ben Miskolchoz csatolták, azóta is a városhoz tartozik.

WT: Mióta élsz itt?

SA: Ez egy érdekes történet. Nagyapámék révén kerültem ide, akiket Sényőről telepítettek be ide bányásznak. Én viszont Pesten születtem, és amikor édesapámat behívták katonának, édesanyámmal visszaköltöztünk Perecesre. Azóta is itt élek szüleimmel, pár házzal arrébb a közösségi háztól.

WT: Mi a foglalkozásod?

SA: Képzettségemet tekintve gépjármű-technikus vagyok, de nem ezzel foglalkozom, hanem a perecesi bányászegyesület kulturális szervezője vagyok, 2009 tavasza óta.

WT: Úgy tudjuk, sportolt is korábban, esetleg jelenleg is aktívan sportol?

SA: Jelenleg is hobbi szinten kerékpározom, régebben pedig 14 éven keresztül amatőr sportlövész voltam.

WT: Milyen eredményeket értél el ebben a sportágban?

SA: Ifjúsági országos bajnok, junior második és negyedik lettem, felnőtt mezőnyben viszont már nem indultam.

interjú.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perecesitunderkert.blog.hu/api/trackback/id/tr865422971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása